Milovníkům sýrů ementálského typu jistě nebude cizí Primator, který se kvalitou i chutí rovná špičkovým švýcarským sýrům.
Tylžský sýr je prémiový polotvrdý sýr, který se vyznačuje přítomností malých kaveren na řezu. Své jméno dostal podle někdejšího města Tilsit (česky Tylže) v oblasti východního Pruska, dnešní součásti Litvy, kde jej začali vyrábět holandští přistěhovalci.
Většině lidí se při slovech „plátkový sýr“ vybaví mezi prvními jeden z nejoblíbenějších sýrů - eidam.
Je to jednoduché - lehká strava, střídmost, vitamíny v podobě zeleniny a ovoce a mléčné produkty.
Přinášíme pár tipů na vylehčené snídaně či svačinky…
Vždy čerstvý, jemný a lehký, přesně takový je náš Jihočeský cottage.
…aneb proč v každém kousku sýra zraje síla.Dáváte přednost osvědčeným a poctivým sýrů? Máme pro vás pár tipů, abyste si svůj oblíbený sýr opravdu vychutnali.
Gurmeti na celém světě si vychutnávají sýr zrající pod mazem, nicméně název i detaily výroby tohoto pikantního sýra se kraj od kraje liší.
Opět po roce se přiblížilo období, kdy se doma dveře netrhnou. Domov budeme mít plný přátel, rodiny, zkrátka těch nejbližších. A co může lépe přispět k dobré náladě než dobré jídlo a pití a ideálně kombinace obojího?
Ochladilo se, venkovním piknikům a grilovačkám odzvonilo a vy si lámete hlavu, jak netradičně a zábavně strávit večer s přáteli? Pozvěte je na dokonalý zimní pokrm - fondue.