Na stránce níže sledujte naši videosérii Mistr sýrař I a Mistr sýrař II, ve kterých se dozvíte první poslední o svých milovaných sýrů!
Jednotlivými díly obou sérií vás bude provázet náš jedinečný mistr sýrař Josef Pánek. Pan Pánek je v Madetě legendou, která si zaslouží obdiv nejen madeťáků. V Madetě pracoval od roku 1967 a věrný jí zůstal i v letech, kdy většina lidí chodí do důchodu.
Díky jeho poutavému vyprávění a dlouholetým zkušenostem se v první sérii dozvíte vše o jednotlivých kategoriích sýrů, o historii Madety, ale i o Josefu Pánkovi samotném. Druhá série se více zaměřuje na konkrétní sýry a jejich výrobu.
Přejeme příjemné sledování a brzy se můžete těšit na další díly!

1. Epizoda: O historii Madety

2. Epizoda: Skladování a krájení sýrů

3. Epizoda: Párování a detaily o sýrech

4. Epizoda: Život pana Pánka v Madetě

5. Epizoda: Čerstvé sýry

6. Epizoda: Polotvrdé sýry

7. Epizoda: Sýry s modrou plísní

8. Epizoda: Sýry zrající pod mazem

9. Epizoda: Tavené sýry

10. Epizoda: Sýrové speciality

11. Epizoda S02: Tylžský sýr

12. Epizoda S02: Blaťácké zlato

13. Epizoda S02: Madeland

14. Epizoda S02: Jihočeská niva

15. Epizoda S02: Jihočeský cottage

16. Epizoda S02: Romadur

17. TV reklama

1. Epizoda: O historii Madety
V první epizodě se dozvíte první poslední nejen o svých milovaných výrobcích.

Mistr sýrař doporučuje

Co dalšího byste měli vědět o sýrech
Co jste ještě nevěděli o sýrech a stojí za to.

Zajímavosti ze světa sýrů
Věděli jste, že...

Mýty o tavených sýrech
Jsou tavicí soli opravdu takové zlo? Jsou tavené sýry zdravé? To vše a ještě víc...

Jak správně krájet sýry a čím?
Mistr sýrař radí co použít, abychom se netrápili s krájením sýrů.

Jak správně skladovat sýry?
V obchodě koupíte porci sýra, kterou otevřete z vakuového obalu a část sníte. Zbytek zabalíte do sáčku a vložíte do lednice? Pak čtěte dál.

Jak kombinovat sýry s nápoji a pokrmy?
Vychutnat s vínem, nebo raději bez něj, v salátu, nebo omáčce? To je oč tu běží.
