Blog

Monastére a Klášterní sýr

Monastère je přírodní poloměkký sýr zrající pod mazem, který lze díky jeho vlastnostem srovnávat se sýry, jakými jsou Pont-l‘Évêque nebo Munster. Žlutooranžová kůra s výrazným aroma skrývá jemné, vláčné sýrové těsto nezaměnitelné ostře pikantní chuti, pro niž si jej oblíbili sýroví labužníci řady národů.

Balkánský sýr - zkombinujte středomořské chutě s těmi českými

Balkánský sýr je typický svou měkčí konzistencí, bílou barvou a výraznější slanější chutí. Spolu s létem a dovolenými roste zájem o tento druh sýru, který je obdobou řeckého sýru feta nebo bulharské sirene.

Madeland

Madeland je vysoce kvalitní polotvrdý sýr holandského typu, a pokud bychom měli vybrat alternativu ke světovým špičkám mezi sýry typu Maasdamer, zvolili bychom právě Madeland s jeho delikátní oříškovo-mandlovou chutí.

Cottage, odlehčená svačinka i hlavní chod

Jen když si jej člověk dá na lžičku, má z něj a hlavně ze sebe dobrý pocit. To je cottage, čerstvý, lehký a jemný sýr. Lahodná sýrová zrnka jsou obalená ve sladké smetaně… Právě tato kombinace vyhovuje milovníkům svěžích čerstvých sýrů.

Plesnivec, novinka jako ulitá pro milovníky sýrů na grilu

Jsme pyšní, že vám můžeme představit naše dva fešáky v retro balení: Plesnivec s grilovacím kořením v novém obalu a také o zbrusu nový Plesnivec s brusinkovou omáčkou.

Jihočeské Lipno - představujeme Vám Lipno TRIO

Ne nadarmo se říká, že v jižních Čechách by chtěl žít každý. Je tu krásně a Madeta zde pro vás vyrábí vše, co vám chutná.

Jihočeský poklad - Blaťácké zlato

Psal se rok 1938 a „madeťáci“ přivezli z Itálie sýr Bel Paese. Jeho chuť je natolik uchvátila, že se rok poté rozhodli podobný sýr začít vyrábět v závodě v Řípci. A tak se zrodilo Blaťácké zlato, poloměkký sýr se zlatooranžově zbarveným povrchem a pařeným těstem pružné konzistence – sýr, který v českých luzích a hájích nemá konkurenci.

Pomazánky aneb „Kdo maže, ten jede“

Pomazánky jsou spjaty především s obdobím, kdy se setkává celá rodina a je připravováno pohoštění pro více hostů. Období svátků a prázdnin jen vybízí k tomu podobné pohoštění připravit. Máme pro vás pár oblíbených tipů na pomazánky, bez kterých se nemůže obejít žádná oslava.

Tajemství přírodního sýru Primator

Milovníkům sýrů ementálského typu jistě nebude cizí Primator, který se kvalitou i chutí rovná špičkovým švýcarským sýrům.

Tylžský sýr

Tylžský sýr je prémiový polotvrdý sýr, který se vyznačuje přítomností malých kaveren na řezu. Své jméno dostal podle někdejšího města Tilsit (česky Tylže) v oblasti východního Pruska, dnešní součásti Litvy, kde jej začali vyrábět holandští přistěhovalci.

27 článků
3 strany
1 2 3 následující