Velikonoční nádivka

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava cca 30 minut + pečení, 6 porcí

  • 7 rohlíků
  • 4 vejce
  • 150 ml Jihočeského polotučného mléka
  • 200 g slaniny
  • 200 g sýra Madeland
  • 100 g Jihočeského másla
  • 50 g čerstvého listového špenátu
  • lžička kypřícího prášku
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • provencálské bylinky

Postup:

Rohlíky nakrájejte nadrobno a nasypte do větší mísy. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř, provensálské bylinky a nastrouhaný muškátového oříšek. Směs přelijte na rohlíky a nechte je nasát.
V pánvi rozehřejte máslo a slaninu na něm opečte. Nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. Promíchejte, přisypte opláchnutý listový špenát, sýr Madeland nakrájený na malé kousky, prášek do pečiva a celou směs opět důkladně promíchejte.
V pekáčku rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte nádivku dozlatova.