Tylžský sýr

Tento prémiový polotvrdý sýr se vyznačuje přítomností malých kaveren na řezu a 48% tuku v sušině. Dostal své jméno podle města Tilsit (Tylže) v někdejším Východním Prusku. Tylžský sýr pro vás vyrábíme ve svou variantách.

Tylžský sýr archivní 48%

Prémiové bochníky Tylžského sýra zrají nejméně tři měsíce pod speciálním sýrařským nátěrem. Na povrchu sýra naleznete kůrku z vosku, díky které má příjemně pikantní chuť, která je typická pro zrající sýry. Před konzumací doporučujeme kůrku odříznout. Sýr je vhodný pro slavností příležitosti nebo pro okamžiky, kdy si chcete dopřát něco speciálního.

Kde koupit

Tylžský sýr 45%

Druhá varianta Tylžského sýra zraje ve speciálních zracích sáčcích po dobu minimálně tří týdnů, jeho chuť je méně výrazná a bez kůrky na povrchu. Vychutnat si jej můžete hned ve dvou variantách, a to čistě přírodní nebo uzený. Varianta uzeného sýra má jedinečnou chuť po uzení na pravých bukových štěpkách a výborně se hodí na přípravu chlebíčků či sýrových mís.

Kde koupit