Jihočeský eidam

Jihočeský eidam, jeden z nejoblíbenějších polotvrdých přírodních sýrů v České republice, získal své jméno podle holandského města Edam. V současné době jej sýraři v Madetě vyrábějí ve čtyřech variantách a každý si tak může vybrat, který sýr je mu nejbližší. Všechny Jihočeské eidamy splňují požadavky bezlepkové diety.

Jihočeský eidam 45%

Díky vysokému obsahu tuku má 45% eidam jemnější a lahodnější chuť než jeho „bratr“ eidam 30%. Na našem trhu patří k jednomu z nejoblíbenějších a je výborným pomocníkem v kuchyni na obložené mísy, sendviče či k přípravě tolik oblíbeného smažáku.

Kde koupit

Jihočeský eidam 30%

Favorit mezi přírodními sýry. Díky jeho lahodné, nepříliš slané chuti si jej oblíbili velcí i malí. Určitě s ním nezkazíte žádné sýrové pohoštění. Hodí se skvěle na svačinu do sendvičů a toustů, na obložené mísy i do salátů.

Kde koupit

Jihočeský eidam 20%

Eidam s 20% tuku je skvělý pro redukční diety, ale zároveň si zachovává svou typickou mléčnou chuť. Pochutnají si na něm zajisté všichni příznivci zdravého životního stylu a také ti, kteří upřednostňují nízkotučné mléčné výrobky.

Kde koupit

Jihočeský eidam uzený

Uzený jihočeský eidam má výraznou chuť po uzení proto, že jej udíme na pravých bukových štěpkách, navíc má díky svému vyššímu obsahu tuku (44 %) také velmi jemnou a lahodnou chuť.

Hodí se na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení.

Kde koupit