Blaťácké zlato

Již od roku 1939 vyrábějí madeťáci poklad – Blaťácké zlato. Jedná se sýr italského typu Bel Paese, který nemá v českých luzích a hájích konkurenci. Jedná se o poloměkký sýr se zlatooranžově zbarveným povrchem a těstem pružné konzistence. Tuku v sušině má 48 procent a na výrobu jednoho kilogramu je zapotřebí 8,5 litru mléka o tučnosti 3,9 procenta. Pochutnávat si na Blaťáckém zlatu můžete hned ve třech lahodných variantách.

Blaťácké zlato

Příjemně sýrově mléčná, lahodná a osobitá chuť a pružná konzistence lahodného těsta, to je právě to, co vás na Blaťáckém zlatu ohromí. Sýr je obzvláště vhodný k přípravě nevšedního pohoštění či delikátní svačince. Doporučujeme ho podávat se svěžím bílým vínem – Müller Thurgau, Neuburské či Veltlínské zelené.

Kde koupit

Blaťácké zlato se zeleným pepřem

Milovníci pikantních chutí si mohou pochutnat na variantě obohacené zeleným pepřem, která má stejně jako Blaťácké zlato bez příchuti sýrově mléčnou, lahodnou a osobitou chuť a díky zelenému pepři je sýr navíc pikantní a jemně pálivý. Zajímavostí je, že kuličky pepře jsou do jednotlivých bochníků přidávány ručně a každý bochník tak nese známku ruční práce našich mistrů sýrařů.

Kde koupit

Blaťácké zlato s vlašskými ořechy

Za vyzkoušení bezesporu stojí varianta Blaťáckého zlata s ořechy, jejichž chuť se skvěle doplňuje s jemností tohoto sýra. Ve smetanovém těstu vynikne výrazná chuť jader a sýr tak má příjemně ořechově-mléčnou chuť. Stejně jako do Blaťáckého zlata s pepřem jsou jádra ořechů do bochníků vkládány ručně.

Kde koupit