Jihočeská niva 50%
Lahodný sýr typu rokfór s ušlechtilou modrozelenou plísní uvnitř hmoty
vyniká slanou pikantní chutí po ušlechtilé plísni Penicillium rocqueforti,
kterou mistři sýraři pěstují v závodě v Českém Krumlově sami. Tato
výtečná niva je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni při přípravě
studených obložených mís i teplých omáček. Jihočeská niva nese
Chráněné zeměpisné označení EU.
Kde koupit?
Jihočeská Zlatá niva 60%
Díky vysokému obsahu tuku v sušině má Jihočeská Zlatá niva jemnější
a krémovitější chuť než Jihočeská niva. Lahodná chuť tohoto
výrazného sýra vynikne jako delikatesa na každém slavnostním stole, je
ideální pro přípravu pikantních jednohubek a pomazánek, jako je
například pomazánka šmitec.
Kde koupit?
Niva Premium 60%
Vysoký obsah tuku a delší doba zrání dělá z tohoto plísňového sýra
nezapomenutelný zážitek. Niva Premium se skvěle hodí na obložené mísy
pro slavnostní příležitosti a také k ledovým nebo slámovým vínům
s vysokým zbytkovým cukrem.
Kde koupit?
Caesar Bleu
Jedinečný Caesar Bleu je sýr typu gorgonzola. Díky velmi kvalitnímu mléku
použitému při výrobě a téměř čtyřměsíčnímu zrání však není
pouze kopií italského vzoru, ale opravdovým českým originálem. Má velmi
jemnou, vláčnou konzistenci a příjemně pikantní chuť a vůni po
ušlechtilé plísni. Delikátní chuť sýra vynikne nejlépe v kombinaci
s plnými červenými víny, jako jsou například Shiraz Cabernet nebo
Chianti.
Kde koupit?
Vyzkoušejte tak tochu jiný salát