Kamadet

Unikátní sýr camembertského typu s bílou plísní na povrchu zrající v chladu je sýrem vskutku královským. Na našem trhu patří ke špičce ve své třídě a vychutnat si jej můžete ve třech lahodných variantách.
Kamadet vyrobil poprvé v roce 1989 mistr sýrař Jiří Podaný v mlékárně v Kaplici. Název Kamadet vznikl jednoduše a geniálně zároveň - z počátečních písmen slov Kaplice a Madeta.

Kamadet

Mléčná až smetanová barva sýrového těsta krásně kontrastuje s bělostnou plísní prorostlou na celém povrchu. Kamadet si oblíbíte pro jeho vláčnou, krémovou a měkkou konzistenci. Milovníci sýrů a dobrého vína jistě neodolají kombinaci Kamadetu a Neuburského nebo Chardonnay.

Kde koupit

Kamadet se zeleným pepřem

Delikátní spojení pikantního zeleného pepře a vláčného, krémového těsta Kamadetu si zamilujete. Tento sýr je ideálním pomocníkem při přípravě kanapek, obložených mís a skvěle chutná také v kombinaci s brusinkami, které vyváží jeho pikantní chuť.

Kde koupit

Kamadet s vlašskými ořechy

V sýru Kamadet s vlašskými ořechy naleznete dokonalou souhru chutí a vůní. Bezpochyby udělá z každého rautu nezapomenutelný zážitek. Marinovaný v ořechovém oleji s chilli povznese vaše chuťové buňky do nebes. Skvěle se hodí k vyzrálému bílému vínu jako je např. Sylvánské zelené.

Kde koupit