100g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
50g nastrouhaného Primatoru
1 vejce
2 špetky soli
Ingredience na náplň:
2 kelímky Jihočeského cottage
3 ks hrušky
1 porce Jihočeské Zlaté nivy
rukola na ozdobu
sůl
čerstvý pepř
Postup:
Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný tvrdý sýr Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme jej hodinu odpočívat v lednici.
Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme jej při 180 stupních Celsia cca 8 minut.
Na teplý korpus rozprostřeme Jihočeský cottage, dle chuti dosolíme a opepříme, poklademe na plátky pokrájenými hruškami a zasypeme nastrouhanou či nadrobenou Jihočeskou Zlatou nivou.
Quiche dáme na 15 minut zpět do trouby a pečeme při stejné teplotě. Po této době by hrušky již měly mít zlatavou barvu. Po vyndání ozdobíme rukolou a podáváme.