Svěží salát s pórkovým cottage

Svěží salát s pórkovým cottage

Svěží salát s pórkovým cottage, rukolou a vejcem Benedict

Velikonoce, křesťanské svátky, na jejichž původ a zvyky bychom neměli zapomínat, se nezadržitelně blíží. Na Zelený čtvrtek se vždy připravovalo zelené jídlo, které vítalo jaro a bylo plně živin. Říká se, že vše, co je na Zelený čtvrtek vyseto, se vydaří. Věříme, že to přeneseně platí i pro jídlo :-)

My jsme pro vás připravili recept na velmi oblíbený recept – salát s cottage a vajíčkem Benedict. Můžete si ho dát v každé dobré restauraci, věříme však, že si ještě víc pochutnáte v pohodlí domova. Svěží pórkový cottage, listy zelených salátů, rukoly a vejce Benedikt jsou totiž neodolatelnou kombinací.

Zpět na Recepty

Ingredience

  • 1 pórkový cottage 150 g
  • listy čerstvých salátů – kadeřavý, čekanka…
  • rukolu
  • avokádo, citron, olivy
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

Omyjte listy salátů a rukoly. Pokud má rukola moc tvrdé stonky, můžete je okrájet. Oloupejte avokádo a zakápněte citronovou šťávou, aby hned nezhnědlo, a nakrájejte na tenké plátky.

Uvařte vajíčko ve vodní lázni. Předehřejte vodu, vytvořte vír a posléze do něj vajíčko klepněte. Díky vodnímu víru se do sebe hezky zavine. Aby byl žloutek tekutý, stačí jej vařit 5 minut.

A už můžete servírovat. Na talíř naskládejte listy salátů, které okořeňte a zakápněte olivovým olejem. Bohatě salát zakryjte cottagem, přidejte avokádo, olivy a salát nakonec ozdobte vajíčkem. To těšně před servírováním rozřízněte. Žloutek vyteče a salát je na světě.

Bude lepší než z restaurace, to nám věřte ;-) Přejeme dobrou chuť.
Madeta. Tak chutná sýr.