Šťouchané brambory se sýrovou čepicí

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava 60 minut

  • 800 g brambor
  • 200 g taveného sýra Romadur
  • 80 g cibule
  • 300 g uzené libové krkovičky
  • 40 g Jihočeského másla
  • sůl, pepř
  • petržel
  • 80 ml Jihočeského mléka

Postup:

Uzenou krkovičku dejte do vroucí vody a uvařte doměkka. Trvá to zhruba 50 minut. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkejte a vmíchejte do nich nasekanou petželku. Těsně před dovařením krkovičky dejte na pánev trochu másla a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli. Pak přilijte mléko, vložte tavený Romadur a za stálého míchání nechte rozpustit. Na talíř dejte vrstvu brambor, na plátky nakrájenou krkovičku a celé to přelijte rozpuštěným taveným sýrem s cibulí.