Sendvič s Romadurem a kuřecím masem

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava 15 minut

  • 1 bageta
  • 50 g sýru Romadur
  • kuřecí maso + oblíbené koření
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička krupicového cukru
  • zavařené brusinky
  • 1 hrst čerstvého špenátu nebo rukoly

Postup:

Maso na steak osolíme, okořeníme a na kapce oleje opečeme. Mezitím nakrájíme cibuli na jemné proužky a osmahneme na kapce oleje. Můžeme využít jednu pánev, na které se připravuje maso. Ve chvíli, kdy je cibulka měkká a lehce zezlátlá, ji zaprášíme cukrem, který necháme rozpustit. Bagetu podélně prořízneme a z vnitřní strany opečeme ve výpeku z masa na pánvi. Jednotlivé ingredience vrstvíme ještě teplé, aby se  Romadur krásně roztekl. Vrstvy děláme následujícím způsobem: spodní část bagety, opraný špenát, kuřecí steak, brusinky, Romadur nakrájený na plátky, zkaramelizovaná cibulka a horní část bagety.