Šťouchané brambory jak je neznáte? Ale jistě, s Romadurem.
Ingredience
- 800 g brambor
- 200 g taveného sýra Romadur
- 80 g cibule
- 300 g uzené libové krkovičky
- 40 g Jihočeského másla
- sůl, pepř
- petržel
- 80 ml Jihočeského mléka
Návod na přípravu
Uzenou krkovičku dejte do vroucí vody a uvařte doměkka. Trvá to zhruba 50 minut. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkejte a vmíchejte do nich nasekanou petželku. Těsně před dovařením krkovičky dejte na pánev trochu másla a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli. Pak přilijte mléko, vložte tavený Romadur a za stálého míchání nechte rozpustit. Na talíř dejte vrstvu brambor, na plátky nakrájenou krkovičku a celé to přelijte rozpuštěným taveným sýrem s cibulí.