Toužíte po večeři bez masa? Síla odéru Romaduru přiláká i sousedy.
Ingredience
- 250 g grenaille brambor
- 1 paprika
- 1 malá cuketa
- 1 malá červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 20 g petržele
- 20 g pažitky
- 120 g Jihočeské zakysané smetany
- 1 balení Romaduru
- slunečnicový olej
- Jihočeské máslo
Návod na přípravu
Brambory uvařte v osolené vodě do měkka a nechte vychladnout. Nakrájejte papriku, cuketu a cibulku na větší kusy. Brambory rozpulte a jeden stroužek česneku nakrájejte na tenké plátky. Zeleninu spolu s česnekem orestujte do zlatova na oleji a Jihočeském másle. Nakrájejte na silnější plátky Romadur a nasekejte najemno bylinky. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s Jihočeským podmáslím a přidáme jeden stroužek nastrouhaného česneku. Osolíme a opepříme. Orestovanou zeleninu smícháme s Romadurem, bylinkami, osolíme a opepříme. Dresing přimícháme do salátu nebo podáváme vedle.