Minipečivo, které se dobře jí i vypadá na kterékoli snídani či oslavě. Tento recept vás bude bavit.
Ingredience
- 380 g polohrubé mouky
- 15 g Jihočeského másla
- 200 ml Jihočeského mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 20 g čerstvého droždí
- 90 g taveného sýra Primator
- 100 g šunky
- 30 g jarní cibulky
- 1 vejce
- sezamové semínko
Návod na přípravu
Do mísy dejte mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl, cukr, droždí a vypracujte těsto. Nechte jej na teplém místě vykynout. Kdo má pekárnu, může těsto připravit tam. Po vykynutí z těsta vyválejte placku a vykrajujte nožem trojúhelníky. Položte si je špičkou od sebe a zhruba na dvě třetiny trojúhelníku namažte tavený Primator a bohatě vyskládejte na kousky nakrájenou šunku a jarní cibulku. Směrem ke špičce zatočte. Takto připravené rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě na teplém místě alespoň půl hodiny kynout. Pak je pomašlujte rozkvedlaným vajíčkem, posypte sezamovým semínkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut. Z uvedeného množství připravíte 15 středně velkých rohlíčků.