Koláčky od Madetky? Jedině tento recept je originál.
Ingredience (2 porce)
- 250 g polohrubé mouky
- 80 g Jihočeského másla
- 1 prášek do pečiva
- 300 g Jihočeského pomazánkového bez příchuti
- 200 g taveného sýra Madetka
- 4 bílky
- 120 g šunky
- čerstvá bazalka (nebo jiné bylinky)
- sůl, trochu vody
Návod na přípravu
Do mísy dejte mouku, špetku soli, změklé máslo, vodu, prášek do pečiva a vypracujte vláčné těsto. Rozdělte jej na tolik dílů, kolik máte formiček. Vyválejte placky a těmi vyložte máslem vymazané a moukou vysypané pečicí formičky na koláčky. Na těsto dejte náplň, kterou připravíte smícháním taveného sýra, Jihočeského pomazánkového, našlehaných bílků, na kostičky nakrájené šunky, natrhaných lístků bazalky či jiných bylinek a soli.
Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut. Koláčky můžete servírovat ozdobené kolečky rajčátek a lístky bazalky nebo nastrouhanou okurkou lehce sypanou pepřem. Koláček můžete také servírovat jen na listu ledového salátu.