Rajčata s romadurovým salátem

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava cca 15 minut + vychlazení salátu

  • 1 Romadur
  • 2 vejce
  • 4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • kopr
  • 4 větší rajčata
  • 4 listy ledového salátu

Postup:

Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Pak je nakrájejte na drobné kostičky a dejte do mísy. Přidejte na drobné kostičky nakrájený Romadur, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, osolte, opepřete a vše promíchejte. Salát dejte odležet do lednice.

Mezitím si omyjte rajčata a překrojte je napůl. Dužinu vydlabejte a schovejte si jí třeba k nějakému masu.

Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj rajčata naplněná salátem a podávejte jako studený předkrm nebo lehkou svačinku s pečivem. Nebo můžete dát na chvíli prohřát do trouby a podávat teplé, například s bramborem jako hlavní jídlo.