Pórkový koláč s taveným sýrem

Zpět na Recepty

Ingredience:

  • 350 g listového těsta
  • 270 g taveného sýra Blaťácké zlato
  • 200 g pórku
  • 5 vajec
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • sůl, pepř, oregano
  • tuk na vymzání formy
  • mouka na vysypání formy

Postup:

Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Listové těsto vyválejte na plát o síle 5 mm a vložte jej do formy tak, aby po stranách trochu přečnívalo. Důležité je těsto na dně několikrát propíchnout, třeba vidličkou či špičkou nože. Na těsto vyskládejte na půlkolečka pokrájený pórek a posypte oreganem. Do kastrůlku dejte smetanu, tavené Blaťácké zlato a za stálého míchání nechte rozpustit. Pak osolte, opepřete a přidejte rozkvedlané vejce. Připravenou náplň nalijte na těsto a pečte na 170 °C zhruba 45 minut.