Pomazánka z velikonočních vajíček

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava cca 20 minut

  • 40 g cibule
  • 5 g Jihočeského másla
  • 150 g Jihočeského cottage bez příchuti či s pažitkou
  • 40 g uzené krkovičky
  • 50 g Jihočeského eidamu
  • 50 g Jihočeské zakysané smetany
  • 5 vajec
  • jarní cibulka
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • muškátový oříšek

Postup:

Cibuli nakrájejte najemno, maso na kousky a eidam nastrouhejte nebo pokrájejte nadrobno. V pánvi na másle zpěňte cibuli, nechte zchladnout a přendejte ji do mísy. Přidejte Jihočeský cottage, eidam, maso, zakysanou smetanu a nadrobno oloupaná a nasekaná velikonoční vejce. Osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku, jarní cibulku, dochuťte muškátovým oříškem a promíchejte. Dejte do lednice vychladit a podávejte s čerstvým pečivem.