Plněné rohlíčky

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava cca 20 minut + kynutí a pečení

  • 380 g polohrubé mouky
  • 15 g Jihočeského másla
  • 200 ml Jihočeského mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 90 g taveného sýra Primator
  • 100 g šunky
  • 30 g jarní cibulky
  • 1 vejce
  • sezamové semínko

Postup:

Do mísy dejte mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl, cukr, droždí a vypracujte těsto. Nechte jej na teplém místě vykynout. Kdo má pekárnu, může těsto připravit tam. Po vykynutí  z těsta vyválejte placku a vykrajujte nožem trojúhelníky. Položte si je špičkou od sebe a zhruba na dvě třetiny trojúhelníku namažte tavený Primator a bohatě vyskládejte na kousky nakrájenou šunku a jarní cibulku. Směrem ke špičce zatočte. Takto připravené rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě na teplém místě alespoň půl hodiny kynout. Pak je pomašlujte rozkvedlaným vajíčkem, posypte sezamovým semínkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C  asi 15 minut. Z uvedeného množství připravíte 15 středně velkých rohlíčků.