Plněná grilovaná rajčata

Zpět na Recepty

Ingredience:

- 4 porce

- příprava cca 30 minut + grilování

  • 4 velká rajčata
  • 100 g Jihočeského eidamu či Blaťáckého zlata
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka
  • olivový olej
  • slunečnicový olej
  • sušené bylinky na dochucení
  • sůl, pepř

Postup:

Rajčata shora odkrojte a vydlabejte z nich dužinu. Nakrájejte ji na drobné kousky a vložte do mísy. Nastrouhaný eidam nebo na drobné kostičky pokrájené Blaťácké zlato smíchejte s dužinou z rajčat, lehce zakápněte olivovým olejem, dochuťte utřeným česnekem, nasekanou bazalkou a dejte odležet do lednice.
Mleté maso osolte, opepřete, osmažte na pánvičce dozlatova a nechte vychladnout.
Poté smíchejte s připravenou sýrovo-rajčatovou směsí a plňte vydlabaná rajčata.
Přiklopte je odkrojenými vršky a grilujte přibližně 15 minut.