Madetčina špenátová polévka

Madetčina špenátová polévka

Chřipková epidemie se vyhnula snad málokomu. Rozhodli jsme se proto připravit polévku nabitou vitamíny, která s případnými bacily doslova zatočí. Její příprava není složitá, zabere sotva 30 minut.

Příprava cca 20 minut, 4 porce

Ingredience:

  • 100 g smetanového sýru Madetka
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 1 větší cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • plnotučné mléko (na zředění)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • rohlíky na krutony
  • polotvrdý sýr, typu Eidam či Gouda, nakrájený na kostičky

Postup:

Nejprve umyjte špenát a najemno nakrájejte cibulku a česnek. Na rozpálené trošce oleje cibuli orestujte dozlatova. Přidejte omytý špenát a společně chvíli opékejte.

Po chvíli přidejte Madetku, případně zalijte mlékem a nechte 5 minut vařit. Poté rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a pepřem. Podávejte zasypané dozlatova opečenými krutony a sýrem. Přejeme dobrou chuť.

Zpět na Recepty