Lehký sýrový salát se zeleninou

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava cca 10 minut + chlazení

  • 100 g mrkve
  • 150 g kedlubny
  • 100 g ředkviček
  • 100 g Tylžskéo sýra nebo Madelandu Fitness
  • 50 g majonézy nebo Jihočeského bílého jogurtu Nature
  • špetka soli
  • lžíce citrónové šťávy
  • lžíce pažitky, petželky, bazalky nebo šalvěje

Postup:

Zeleninu očistěte, kedlubny oloupejte a vše nastrouhejte. Tylžský sýr také nastrouhejte nebo nakrájejte na nudličky. Vše dejte do mísy, přidejte majonézu nebo jogurt, sůl, citrónovou šťávu, nasekané bylinky a vše promíchejte. Nechte v lednici vychladit a podávejte s celozrnným pečivem.