Květákové muffiny s Jihočeskou nivou

Zpět na Recepty

Ingredience:

-  příprava 20 minut + 35 minut pečení

  • 1 menší květák
  • 150 g Jihočeské nivy
  • 180 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 180 ml Jihočeského mléka
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • petržel
  • Jihočeské máslo a polohrubá mouka (na vymazání formiček na muffiny)

Postup:

Květák očistíme a lehce povaříme v osolené vodě zhruba 10 minut tak, aby byl stále křupavý. Dále si připravíme těsto. Ve větší míse smícháme vajíčka, mléko a hořčici. Prášek do pečiva vmícháme do mouky a tuto směs postupně přidáváme do mísy s "mokrými" ingrediencemi a vytvoříme tak hladké těsto. Těsto lehce osolíme, opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Uvařený květák necháme vychladnout, rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme do připraveného těsta. Na závěr do těsta přidáme Jihočeskou nivu, kterou můžeme nakrájet na kostičky nebo nastrouhat.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 35 minut až jsou muffiny krásně zlatavé.