Koláčky s Madetkou

Zpět na Recepty

Ingredience:

- příprava cca 45 min, 4 porce

  • 250 g polohrubé mouky
  • 80 g Jihočeského másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g Jihočeského pomazánkového bez příchuti
  • 200 g taveného sýra Madetka
  • 4 bílky
  • 120 g šunky
  • čerstvá bazalka (nebo jiné bylinky)
  • sůl, trochu vody

Postup:

Do mísy dejte mouku, špetku soli, změklé máslo, vodu, prášek do pečiva a vypracujte vláčné těsto. Rozdělte jej na tolik dílů, kolik máte formiček. Vyválejte placky a těmi vyložte máslem vymazané a moukou vysypané pečicí formičky na koláčky. Na těsto dejte náplň, kterou připravíte smícháním taveného sýra, Jihočeského pomazánkového, našlehaných bílků, na kostičky nakrájené šunky, natrhaných lístků bazalky či jiných bylinek a soli.
Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut. Koláčky můžete servírovat ozdobené kolečky rajčátek a lístky bazalky nebo nastrouhanou okurkou lehce sypanou pepřem. Koláček můžete také servírovat jen na listu ledového salátu.