Sýrový quiche s Romadurem

Sýrový quiche s Romadurem

Chcete překvapit návštěvu netradičním quichem? Hledáte lahodnou večeři, kterou si zamiluje naprosto každý? Vyzkoušejte netradiční sýrový quiche s Romadurem. Nezůstanou po něm ani drobečky.

Ingredience na těsto:

  • 170 g hladké mouky
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • 100 g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
  • 50 g nastrouhaného sýru Primator
  • 1 vejce
  • 2 špetky soli

Ingredience na omáčku:

  • drcená rajčata
  • menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a chilli dle chuti
  • lžíce olivového oleje

Ingredience na náplň:

  • 2 balíčky Romaduru od Madety (příchuť dle libosti)
  • cherry rajčata
  • oregano
  • libová anglická slanina

Postup:
Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný sýr Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijeme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici.
Na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek, přidáme drcená rajčata a dosolíme a okořeníme dle chuti.
Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme při 180 stupních Celsia cca 8 minut.
Na teplý korpus naneseme omáčku, kterou poklademe anglickou slaninou. Na ni rozprostřeme na plátky pokrájený Romadur, nedbale poklademe čerstvými rajčaty, okořeníme oreganem a pečeme znovu při stejné teplotě cca 15 minut.

Zpět na Recepty