Odlehčená podzimní noky - slaná varianta

Odlehčená podzimní noky - slaná varianta

Zpět na Recepty

 

Ingredience:

Noky:

  • 150 g jemně strouhaných uvařených brambor
  • 150 g dužniny z vařené nebo pečené dýně rozmačkané na jemnou kaši
  • 150 g Jihočeského cottage bez laktózy (okapaná sýrová zrnka)
  • 150 g hladké rýžové mouky (+ na pomoučení plochy na vyvalování)
  • sůl dle chuti, špetka muškátového oříšku, troška tymiánu
  • 1 menší vejce

Slaná varianta:

  • 150 g slaniny
  • Kadeřavá kapusta

 

 

 

Z ingrediencí na noky vytvořte vláčné těsto, které nechte alespoň hodinu zatáhnout v mikrotenovém sáčku v lednici. Na pomoučené ploše si z válečku těsta vždy odkrojte část, kterou vyválíte do hladka. Vyválený váleček posekejte na 2 cm špalíčky, které v rukou dotvořte v hladké nočky.

Vařte v jemně probublávající horké vodě 3-4 minuty. Opatrně vyndejte pomocí sítka. Slaninu drobně nakrájejte a opečte, přidejte na proužky nakrájenou kadeřavou kapustu a promíchejte na pánvi. Nakonec ke směsi přimíchejte noky a podávejte.

Tip: Noky můžete také servírovat s vaší oblíbenou rajčatovou nebo sýrovou omáčkou.

Podobné recepty jako tento najdete v knihách Radčina kuchařka bez lepku, které si můžete koupit https://www.grada.cz/autor/defaultauthor/?authorid=6834.