Nakládaný Romadur

Zpět na Recepty

Ingredience:

příprava cca 15 minut, 2 porce 

 
  • 200 g měkkého zrajícího sýra Romadur
  • 40 g nakládaných chilli papriček
  • 20 g červené cibule
  • 10 g česneku
  • 30 g oliv
  • rozmarýn
  • pepř, olivový olej
  • případně pivo

Postup:

Romadur a česnek nakrájejte na plátky, chilli papričky na kousky, cibuli na proužky a vše dejte do mísy. Přidejte olivy a snítky rozmarýnu. Podle chuti opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Přendejte do skleničky s uzávěrem, doplňte olejem, případně pivem a dejte do ledničky na tři dny. Během této doby dvakrát či třikrát za den sklenici obraťte, aby se chutě propojily. Můžete podávat samotné jako chuťovku k pivu nebo s chlebem jako samostatný pokrm.