Madeland

Madeland

Madeland je vysoce kvalitní polotvrdý sýr holandského typu, a pokud bychom měli vybrat alternativu ke světovým špičkám mezi sýry typu Maasdamer, zvolili bychom právě Madeland s jeho delikátní oříškovo-mandlovou chutí.

Madeland má smetanově žlutou barvu s typickými oky uvnitř hmoty, ovšem na rozdíl od ementálských sýrů se vyznačuje jemnější a pružnější konzistencí. Pro svou lahodnou chuť bývá často vyhledáván nejen milovníky vín. Možná bude pro někoho překvapením, že se tento sýr v Madetě vyrábí teprve od roku 1995. Madeland však od začátku své produkce zažil doslova raketový start a brzy se stal druhým nejprodávanějším sýrem v České republice.

Kromě klasického Madelandu s pětačtyřiceti procenty tuku v sušině nabízí Madeta několik dalších variant. Odlehčený Madeland light nebo Madeland Fitness s pouhými deseti procenty celkového tuku, který jistě ocení příznivci zdravého životního stylu. Oba sýry si navzdory nižšímu obsahu tuku zachovávají svou charakteristickou pružnou a vláčnou konzistenci. Pokud potřebujete omezit kalorickou hodnotu občerstvení při konzumaci s vínem, pak jsou pro vás Madeland light a Madeland Fitness tou správnou volbou. A pokud si dopřejete jakoukoliv z variant sýru Madeland, přijímáte navíc i vysoký podíl bílkovin a přirozeně se vyskytující vápník, důležitý pro stavbu kostí.

Pro své všestranné použití si Madeland jistě oblíbíte, neboť se výborně hodí k rychlému studenému občerstvení nebo například do obložených baget či salátů. Skvělý je i pro přípravu teplých sýrových specialit. Na sýrovém prkénku k vínu bude vděčným, delikátním a široce využitelným partnerem pro širokou škálu vín.

Je výborný na čerstvý chléb, zapečený v toastech či na bramborách. Přejeme dobrou chuť, ať už se ho rozhodnete vychutnat jakkoli, a kdybyste náhodou tápali, řadu nápadů naleznete na http://syryodmadety.cz/ .
Madeta. Tak chutná sýr.

Zpět na Blog