Lahodný sýr typu rokfór s ušlechtilou modrozelenou plísní uvnitř hmoty, zrající v moderních nadzemních sklepích. Vyniká slanou pikantní chutí po ušlechtilé plísni Penicillium rocqueforti. Tato výtečná poctivá niva je nepostradatelným pomocníkem ve studené i teplé kuchyni.
Jihočeská niva
Jihočeská niva FIT 30 %
Jihočeská niva 30 % zrající 3 týdny je ideální pro sportovce a milovníky lehkých jídel s vyšším obsahem bílkovin. Vaření s ní je lehké a jídla ještě lehčí. Vynikne nejen v salátu, ale i omáččce na maso či těstoviny.
Jihočeská niva 45 %
Jihočeská niva zrající 4 týdny je pravým jihočeským originálem. Skvěle se hodí do teplé i studené kuchyně.Pravý labužník jí neodolá s vínem, které dá vyniknout její chuti, jako jsou vyzrálá červená vína z pozdních sběrů Cabernet Sauvignon, Merlot nebo Sauvignon.
Jihočeská niva 60 %
Jihočeská niva 60 % má jemnější a krémovitější chuť než Jihočeská niva 45 %. Je to především díky vyššímu obsahu tuku. Lahodná chuť tohoto výrazného sýra vynikne jako delikatesa na každém slavnostním stole, je ideální pro přípravu pikantních jednohubek a pomazánek, jako je například pomazánka šmitec.
Jihočeská niva Premium 70 %
Co dělá z tohoto sýra nezapomenutelný zážitek? Jihočeská niva Premium zraje 2 měsíce a má vysoký obsah tuku, což jsou zásadní rozdíly. Skvěle se hodí na obložené mísy a k ledovým nebo slámovým vínům s vysokým zbytkovým cukrem.
Jihočeská niva Caesar 45 %
Jihočeská niva Caesar 45 % je díky velmi kvalitnímu mléku použitému při výrobě a tříměsíčnímu zrání opravdový český originál. Má velmi jemnou, vláčnou konzistenci, příjemně pikantní chuť a vůni po té nejlepší ušlechtilé plísni. Delikátní chuť sýra vynikne nejlépe v kombinaci s plnými červenými víny, jako jsou například Shiraz Cabernet nebo Chianti.